تعداد بازدید: 196تعداد نظرات: 01401/02/14 - 10:54
نشاکاری با تراکتور | آشنایی با پیشرفتهترین تجهیزات و ادوات قابل الحاق به تراکتور
کشاورزان در نشاکاری مکانیزه از پیشرفتهترین ادوات و تجهیزات مانند تراکتور استفاده میکنند. در این مطلب با انواع تجهیزات نشاکاری آشنا میشویم.
نشاکاری با تراکتور | آشنایی با پیشرفتهترین تجهیزات و ادوات قابل الحاق به تراکتور
استفاده از ادوات قابل الحاق کشاورزی در نشاکاری با تراکتور
یکی از بهترین روشها برای نشای گیاهان مختلف، نشاکاری با تراکتور است که به این منظور کشاورزان باید دستگاههای خاص نشاکار را روی تراکتور نصب کند. دستگاه نشاکار یکی از ادوات و تجهیزات مورد استفاده در صنعت کشاورزی است که در انواع دستی و ماشینی تولید میشود. نشاکاری اگر بهصورت دستی انجام شود بسیار زمانبر و طاقتفرسا است، از این رو کشاورزان برای اینکه بتوانند نشاکاری را بهسرعت انجام دهند، از پیشرفتهترین ماشینآلات کشاورزی مانند تراکتور استفاده میکنند و ادواتی قابل الحاق مانند دستگاه نشاکار روی آن نصب میکنند. بهاینترتیب بهرهوری کشاورزی افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد. در این مطلب با نشاکاری با تراکتور و ادوات و تجهیزات موردنیاز به این منظور آشنا میشویم.

مزایای نشاکاری در تولید محصولات کشاورزی
در فرآیند نشاکاری، در ابتدا گیاهان را در بخشهای خاصی از مزارع پرورش میدهند. آنگاه که جوانهها به نشا تبدیل شدند، به کشتزار منتقل خواهند شد. از جمله مزایای این روش میتوان به کاهش مصرف آب، جلوگیری از آفتزدگی گیاهان و بهرهوری بیشتر اشاره کرد. این مزایا باعث شده است که از نشاکاری برای تولید محصولات کشاورزی از جمله برخی سبزیجات استفاده شود. برای مثال برای تولید محصولاتی مانند کاهو گلکلم و کرفس میتوان از نشاکاری استفاده کرد. همچنین امروزه بهترین روش برای نشاکاری، روش مکانیزه نشاکاری است که در آن از تراکتور و دیگر دستگاههای نشاکار قابل الحاق به آن استفاده میشود.

انتخاب بهترین تراکتور برای نشاکاری متناسب با سطح زیر کشت
مهمترین فاکتور در انتخاب یک تراکتور مناسب، اندازه مزرعه شما است. هرچند در برخی موارد در مزارع کوچک نیز از تراکتورهای کامپکت برای عمل نشا استفاده میشود. اما بهطورکلی، میزان سطح زیر کشت بر نوع و تعداد تراکتورهای مورد استفاده و همچنین اندازه ادوات مورد نیاز برای نشاکاری تاثیرگذار است. برای مثال برای یک مزرعه 25 هکتاری، استفاده از یک تراکتور 75 اسب بخاری برای خاکورزی اولیه کارساز است. درحالیکه از یک تراکتور کامپکت کوچک برای کاشت، نشا و دیگر مراحل کشاورزی استفاده میشود.
انواع تجهیزات مورد استفاده در نشاکاری با تراکتور
در نشاکاری با تراکتور کشاورزان باید از انواع تجهیزات قابل الحاق به تراکتور استفاده کنند. هریک از این تجیهزات نشاکاری، ویژگیهای مختص به خود را دارند و از لحاظ هزینهای نیز با هم تفاوت دارند. از این رو کشاورزان یا باغداران متناسب با بودجهای که درند باید نسبت به خرید این تجهیزات اقدام کنند. در ادامه انواع دستگاه مورد استفاده در نشاکاری با تراکتور را با هم بررسی میکنیم:
- نشاکار دو ردیفه آترانس: یکی از راههای نشاکاری با تراکتور، استفاده از نشاکار دو ردیفه آترانس است که قابل الحاق به تراکتور است. این نوع نشاکار در کاشتهای متراکم به کار میرود.؛ چرا که عملیات نشاکاری با نشاکار دستی در این موارد سخت است. کاشت متراکم به کاشتی گفته میشود که در آن فاصله میان پشتهها از پنجاه سانتیمتر کمتر است که از جمله آنها میتوان به کاشت نشای گوجهفرنگی و فلفل اشاره کرد
- نشاکار عمیق کار: به نشاکار عمیق کار، نشاکار ردیفکار نیز گفته میشود. این ابزار کشاورزی قابل الحاق به تراکتور است و در نشاکاری با تراکتور کاربرد دارد. مهمترین ویژگی این دستگاه این است که با آن میتوان نشاها را بهصورت یکدست در ردیفها کاشت. از این دستگاه معمولا در کاشت نشای حبوبات استفاده میشود.
- دستگاه انتقال نشا: به این دستگاه نشاکاری، ربات انتقال نشا نیز گفته میشود. از این دستگاه معمولا در کاشت گیاهانی استفاده میشود که رشد آنها بهصورت دومرحلهای است.

مزایای نشاکاری با تراکتور با بهکارگیری ادوات کشاورزی
امروزه دیگر نشاکاری دستی در مزارع بزرگ کاری طاقتفرسا و زمانبر است و از طرفی بهرهوری مناسبی را نیز به دنبال ندارد. از این رو یکی از بهترین روشها، نشاکاری با تراکتور با استفاده از جدیدترین تجهیزات و ادوات کشاورزی است. از جمله مزایای نشاکاری با تراکتور عبارتاند از:
- با نشاکاری با تراکتور، سرعت کر بیشتر خواهد شد و درنتیجه بهرهوری محصولات نیز رشد میکند
- دقت انجام کار به روش مکانیزه، بیشتر از نشاکاری دستی است
- در صورت نشاکاری با تراکتور و ادوات کشاورزی، به کارگر کمتری نیاز هست. بنابراین این امر باعث صرفهجویی در هزینهها خواهد شد
- یکی از مسائل مهم در نشاکاری، عمق کاشت نشا است. در روش دستی برخلاف روش نشاکاری با تراکتور، امکان بروز خطا در مورد عمق کاشت نشا بیشتر است. اما در روش ماشینی، شما میتوانید عمق کاشت نشا را به اندازه استاندارد تنظیم کنید که این روش برای انواع نشاها قابلاستفاده است. در نتیجه نشاکاری به شکل یکنواخت انجام خواهد شد
- کشاورزان در نشاکاری دستی، برای اینکه مطمئن شوند، محصولات دارای تراکم لازم هستند، مجبورند از مقداری بیشتر از بذر استفاده کنند. همچنین در این روش، برای حفظ یکنواختی محصول، عملیات واکاری و تنک کاری نیاز هست. اما در نشاکاری با تراکتور، به دلیل دقت بالای کار، حجم این عملیات کمتر است و همچنین مصرف بذر نیز کاهش چشمگیری خواهد یافت
- کنترل علفهای هرز در روش نشاکاری مکانیزه، بهتر از نشاکاری دستی است
در مورد چه محصولاتی میتوان با استفاده از تراکتور نشاکاری کرد؟
شما میتوانید دستگاههای نشاکار را برای کاشت انواع محصولات کشاورزی به کار ببرید. یکی از مهمترین محصولات در ایران برنج است که نشاکاری آن در مقایسه با دیگر محصولات کشاورزی سختتر است. نشاهای برنج باید به شکل منظم و یکنواخت در ردیفهای شالیزار کاسته شوند. ازآنجاکه سرعت کار نیز دارای اهمیت است، به این منظور باید از دستگاههای خاص نشاکار شالی و برنج استفاده کنید. نشاکاری مکانیزه باعث افزایش بازدهی و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی خواهد شد. از انواع دستگاه نشاکار در کاشت صیفیجات و سبزیجاتی مانند فلفل، گوجهفرنگی و بادمجان استفاده میشود.

نشاکاری مکانیزه با تراکتور؛ راهی برای افزایش بهرهوری در کشاورزی
کاهش هزینههای نیروی کار، سرعت عملیات و سهولت در کار از جمله معیارهایی هستند که کشاورزان را به استفاده از نشاکاری مکانیزه با تراکتور و انواع تجهیزات کشاورزی سوق داده است. شما همچنین به تجهیزاتی نیاز دارید که کارآمد و مطمئن باشند. بهاینترتیب، همواره تولیدکنندگان تجهیزات کشاورزی از جمله تراکتور و دستگاههای نشاکار سعی دارند، خطوط تولید خود را با نیازهای مشتریان تطبیق دهند. اگر شما هم به دنبال این هستید که پیشرفتهترین تجهیزات و ماشینآلات کشاورزی را متناسب با نیاز خود خریداری کنید، میتوانید سری به وبسایت پارس آرای کوهستان بزنید و اطلاعات جامعی را در مورد انواع تجهیزات کشاورزی به دست آورید.
