انواع تیلر کشاورزی را برای شما آسان میکنند
مکانیزه کردن کشاورزی یکی از مهمترین فرایندهایی است که کشاورزان باید به آن توجه کنند. چرا که با این کار، سودآوری و راندمان آنها بالاتر میرود و میتوانند با هزینهای بسیار کمتر، حجم بالاتری از محصولات کشاورزی را تولید کنند. یکی از بهترین ادوات مکانیزه کشاورزی، تیلر است که گزینهای بسیار عالی برای انواع زمینهای کشاورزی و حتی باغات به شمار میآید. تیلرها در مدلهای مختلفی تولید میشوند و شما بسته به مساحت زمین کشاورزی و نوع محصولات زمینتان، میتوانید انواع تیلر را خریداری کنید. در این مطلب با انواع تیلر و کاربرد هر یک از آنها آشنا میشویم.
تیلر چیست و چه کاربردی در کشاورزی دارد؟
وقتی صحبت از تیلر میشود، برخی از افراد تصور میکنند که با یک وسیله عجیبوغریب طرف هستیم. درصورتیکه تیلر همان تراکتور است که ابعاد کوچکتری دارد. میتوان گفت که تیلر تمام ویژگیهای تراکتور را در یک وسیله کوچکتر ارائه میدهد. با این تفاوت که قیمت پایینتری دارد و استفاده از آن بسیار آسانتر است. از جمله مزایای انواع تیلر میتوان به وزن پایین، جابهجایی آسان، قیمت مقرونبهصرفه، نگهداری آسان، شرایط تعمیر مناسب و قابلیت نصب ادوات مختلف روی آن اشاره کرد. وزن پایین انواع تیلر به شما اجازه میدهد تا از آن در زمینهای کشاورزی حساس مانند شالیزارها نیز استفاده کنید.

با انواع تیلر و کاربردهای آنها آشنا شوید
همانطور که اشاره شد، تیلرها در مدلهای مختلفی تولید میشوند. چرا که هر یک از انواع تیلر، کاربرد بهخصوصی در کشاورزی دارند. برای مثال، تیلرهای دیزلی از تیلرهای بنزینی قدرتمندتر هستند و میتوان از آنها در زمینهایی با مساحت بالاتر استفاده کرد. از طرف دیگر تیلرهای بنزینی گزینهای بسیار مقرونبهصرفه و کارآمد برای زمینهای کشاورزی کوچک و باغات به شمار میآیند که کشاورزی سبکی دارند. انتخاب از میان انواع تیلر به مؤلفههای مختلفی بستگی دارد که یکی از مهمترین آنها نوع زمین کشاورزی شما است. به همین خاطر در ادامه با انواع این ماشینآلات کشاورزی، کاربرد و مزایای هر یک از آنها آشنا میشویم.
انواع تیلر از نظر سوخت مصرفی
به طور طبیعی، کشاورزان تیلرهای بنزینی را با دیزلی مقایسه میکنند. اما باید گفت که مقایسه این دو نوع ماشینآلات اشتباه است. چرا که هر یک مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و از آنها در محیطهایی متفاوت استفاده میشود. تیلر بنزینی قیمت بسیار مناسبی دارد و وزن آن نیز بسیار کمتر است. از طرف دیگر قدرت پایینتری نسبت به تیلرهای دیزلی دارد. بااینحال، یکی از پرفروشترین انواع تیلر، نسخه بنزینی این ماشینآلات است. چرا که بسیاری از کشاورزان زمینهای کوچکی دارند و ترجیح میدهند برای خرید تیلر هزینه کمتری پرداخت کنند. باید اشاره کرد که تیلرهای بنزینی عموماً بین 5 الی 9 اسب بخار و تیلرهای دیزلی بین 8 الی 14 اسب بخار قدرت دارند.
تیلرهای دیزلی قدرتمندترین و بهترین نوع تیلر هستند. اگر زمین کشاورزی شما مساحت بالایی دارد و فرایند کاشت و برداشت در آن به زمان و کار زیادی نیاز دارد، تیلرهای دیزلی باید انتخاب اول شما باشند. هزینه تعمیر و نگهداری تیلرهای دیزلی نسبت به تیلرهای بنزینی کمتر است و همچنین قدرت بیشتری نیز دارند. بااینحال وزن تیلرهای دیزلی کمی بالا است و در زمینهای کشاورزی کوچک و باغاتی با تراکم بالای درخت، گزینهای مناسب به شمار نمیآیند. در نهایت باید گفت که اگر زمین کشاورزی بزرگی دارید، به سراغ تیلر دیزلی و اگر زمین شما کوچک است یا تراکم درخت در آن بالا میباشد، به سراغ تیلر بنزینی بروید.
تیلر کولتیواتور
تیلرهای کولتیواتور از نظر ظاهری تفاوت خاصی با دیگر انواع تیلور ندارند. اما عملکرد بسیار متفاوتی دارند. چرا که چرخهای این نوع تیلرها باز شده و میتوان تیغههای کولتیواتور را روی آنها نصب کرد. این تیغهها با چرخش، خاک را شخم میزنند و بهترین گزینه برای شالیزارها، زمینهایی با رطوبت بالا و باغها هستند. باید اشاره کرد که کار با کولتیواتور به نسبت مدلهای دیگر تیلر کمی دشوارتر است. چرا که این وسیله لرزش بیشتری دارد.
تیغههای کولتیواتور با چرخش درون خاک، آن را برش داده و سست میکنند. در نتیجه ریشههای باقیمانده از کشت قبلی بهطورکلی از بین میروند و زمین برای کشت بعدی بهخوبی آماده میشود. باید اشاره کرد که تمام تیلرها را نمیتوان به کولتیواتور تبدیل کرد و این ماشینآلات باید قابلیت نصب کولتیواتور را داشته باشد. همچنین میتوان کولتیواتور را در پشت برخی تیلرها نصب کرد.
تراکتور دوچرخ
یکی از پرفروشترین انواع تیلر، تراکتور دوچرخ است. البته این وسیله از نظر ظاهری شباهت زیادی به دیگر انواع تیلرها دارد. بااینحال کارایی تراکتور دوچرخ با بیشتر تیلرها متفاوت است. عموماً تراکتورهای دوچرخ باقدرت بیشتری نسبت به تیلرها تولید میشوند. به همین خاطر شما میتوانید انواع تجهیزات را بهواسطه PTO تراکتور دوچرخ متصل کنید. بهعبارتدیگر، شما برای اتصال انواع تجهیزات از جمله کولتیواتور، به باز کردن چرخهای این وسیله نیازی نخواهید داشت.
تیلر شالیزار
باتوجهبه شرایط متفاوت شالیزارها و رطوبت بسیار بالای خاک آنها، تیلرهایی تحت عنوان تیلر شالیزار تولید میشوند که مناسب برنجکاری هستند. تمام تیلرهای شالیزار از نوع دیزلی هستند و با توانهای 7 الی 10 اسب بخار تولید میشوند. عموماً تیلرهای شالیزار وزن کمتری نسبت به تیلرهای معمولی دارند. چرا که اگر این نوع تیلر سنگین باشد، جابهجایی آن در شالیزار بسیار دشوار میشود.
تمام قطعات مورداستفاده در تیلرهای شالیزار ضد آب هستند تا دوام مناسبی در شرایط سخت برنجکاری داشته باشند. همچنین چرخهای این نوع تیلرها برای جلوگیری از بکسوات، عموماً آهنی هستند. در تیلرهای شالیزار از سیستم انتقال قدرت تسمهای استفاده میشود. همچنین باید اشاره کرد که برای جلوگیری از برخورد موتور دستگاه به آب، تیلرهای شالیزار ارتفاع بیشتری نسبت به تیلرهای معمولی دارند.

راهنمای انتخاب تیلر مناسب
باتوجهبه تنوع مدلهای تیلر، انتخاب مدل مناسب این ماشین کشاورزی برای کشاورزان دشوار است. چرا که هر یک از انواع تیلر مشخصات مخصوص به خود را دارند و در برخی موارد نمیتوان آنها را از یکدیگر تمایز داد. به همین خاطر در ادامه با برخی نکات مهم در خرید تیلر آشنا میشویم:
- مساحت زمین: قبل از خرید تیلر، شما حتماً باید بهتناسب میان مساحت زمین و قدرت تیلر مورد نظرتان توجه داشته باشید. بهطورکلی اگر زمین کشاورزی شما مساحتی کمتر از 5000 متر دارد، تیلرهای بنزینی با هفت اسب بخار قدرت گزینهای مناسب برای شما هستند. اگر مساحت زمین شما از 5000 متر بیشتر است، باید به سراغ خرید تیلرهای دیزلی بروید
- روش استفاده از تیلر: اگر شما میخواهید بهصورت مداوم و پرفشار از تیلر خود استفاده کنید، باید به سراغ تیلرهای دیزلی بروید که قدرت بیشتری دارند و هزینه تعمیر و نگهداری آنها نیز پایینتر است
- سیستم انتقال قدرت: بهطورکلی تیلرها دارای دو نوع سیستم انتقال قدرت تسمهای و کوپل مستقیم (گیربکسی) تولید میشوند. در زمینهایی با خاک سفت و شیبدار، تیلرهای گیربکسی گزینهای کارآمدتر هستند. از طرف دیگر در زمینهایی با رطوبت بالا، باید به سراغ تیلرهای تسمهای رفت

حرفهایترین انواع تیلر را از پارس آرای کوهستان بخرید
شرکتهای بینالمللی زیادی مانند دانگ فنگ، گلدن باو، شاکتی، یانمار و ... انواع تیلر را تولید میکنند. شما بسته به بودجه و کاربری مورد نظرتان میتوانید محصولات هر یک از این برندها را خریداری کنید. مجموعه پارس آرای کوهستان یکی از اصلیترین نمایندگیهای این برندهای مشهور در ایران است. شما میتوانید بهترین تیلرهای تولیدی این برندها را از مجموعه بهصورت مستقیم و بدون واسطه خریداری کنید. تمام تیلرها و تراکتورهای موجود در پارس آرای کوهستان، دارای استاندارد CE اروپا هستند تا خیال شما از بابت کیفیت و کارایی آنها راحت باشد.
